Intrebari frecvente

Cum aleg parchetul care mi se potriveste?
Parchetul laminat trebuie ales in functie de mai multi factori: destinatia incaperii, dimensiunile acesteia, modul in care aceasta este decorata, culorile folosite in designul interior, gradul de luminozitate al incaperii. Daca este destinat camerei de zi, bucatariei sau holului de intrare, este obligatoriu sa alegi placi de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 mm, prevazute de catre producator cu specificatii de genul “trafic casnic intens” sau alte specificatii similare. In dormitoare si in alte zone ale locuintei unde traficul nu este atat de intens, poate fi folosit parchet laminat cu grosimi mai mici, incepand cu 6 mm.
Nuantele inchise la culoare se potrivesc in incaperile de mari dimensiuni, cum ar fi camera de zi. Este recomandat sa creati un pic de contrast intre pardoseala si culoarea peretilor si a mobilierului. Incaperile intunecoase, care nu beneficiaza de multa lumina naturala, nu vor arata bine cu un parchet inchis la culoare, asadar incercati parchet in nuante mai deschise: stejar alb, fag sau par. Cand vine vorba despre asortarea parchetului laminat cu mobilierul si acesoriile din incapere, o greseala frecventa este alegerea aceleiasi nuante pentru intreaga incapere – trebuie sa existe un anumit contrast intre elementlee de design ale unei incaperi. O solutie eleganta si rafinata este sa coordonati culoarea parchetului laminat dintr-o incapere cu cea a usilor de interior.
Cum se monteaza parchetul laminat
Daca pe suprafata care urmeaza sa fie montat parchetul laminat este montat linoleum sau gresie, nu este necesara scoaterea lor. In principiu, regula de baza este ca suprafata sa fie stabila si sa nu produca mirosuri ulterioare montarii – spre exemplu sa mucegaiasca de la umezeala cum este cazul mochetei. Mai apoi, suprafata trebuie curatata si maturata, noi recomanda aspirarea suprafetei de montaj, daca acest lucru este posibil. Planeitatea suprafetei este importanta si se poate realiza, la nevoie, si cu o placa de parchet. Astfel, placa de parchet laminat se aseaza din loc in loc si se verifica ca denivelariille sa nu depaseasca limitele impuse de parchetul laminat ales si tipul de suport pe care va fi asezat parchetul laminat. Polistirenul de 10 mm va putea sa preia mai mult din denivelarile suprafetei, pe cand folia de 3 mm nu va prelua aproape deloc. Montarea parchetului laminat incepe prin montarea suprafetei de suport. Aceasta poate fi folie PEE de diferite grosimi, folie PEE cu gauri, pentru incalzirea in pardoseala, sau polistiren extrudat de diferite dimensiuni (intre 3-10mm).
Foarte important este ca, fie ca vorbim de folie PEE sau polistiren, acestea sa nu fie suprapuse. Pentru inceperea montarii, se va alege peretele cel mai drept al incaperii, sau cel care vrei sa dea directia de montaj a incaperii. Montarea parchetului laminat incepe prin montarea unei placi de parchet intraga. Ea va fi asezata la un cm de perete, pentru a se forma spatiul de dilatare necesar. Al doile rand va fi inceput dupa ce o placa a fost debitata pe jumatate. Se va incepe cu aceasta jumatate, iar celalta jumatate va fi pastrata, ea putand fii montata ulterior pe capatul unui rand, unde va fi apropiata ca marime. Cand se ajunge la capatul acestui rand se va proceda ca la primul rand pentru debitare si montarea marimii de placa necesare.
Pentru al treilea rand se va folosi restul de placa ramas de la primul rand, daca acesta este mai mare de 30 cm, pentru a se incepe randul. Se va proceda ca si la celelate randuri.
Parchet laminat sau parchet stratificat?
Cunoscut la noi ca “parchet laminat”, in restul lumii se numeste pardoseala laminata. Chiar si producatorii de pardoseli laminate folosesc acelasi termen. Parchetul laminat si parchetul din lemn stratificat sunt des confundate intre ele.
Parchetul stratificat este mai apropiat prin caracteristici de parchetul masiv fata de cel laminat, deoarece acesta are in compozitie un strat subtire de furnir din lemn masiv. Datorita faptului ca straturile de lemn se suprapun perpendicular unul pe celalalt, acestea sunt mai stabile din punct de vedere dimensional fata de un parchet din lemn masiv.
Chiar si pretul mai ridicat al parchetului stratificat ne sugereaza o mai mare apropiere de calitatea lemnului de esenta tare, masiv. Intodeauna pardoselile din lemn vor fi mai scumpe decat cele mai multe pardoseli laminate. Parchetul stratificat este recomandat pentru incalzirea prin pardoseala, dar si parchetul laminat este recomandat pentru incalzire prin pardoseala, are transfer bun de caldura bun, dar care se pierde ca urmare a montajului pe folie sau polistiren. O diferenta majora consta in faptul ca parchetul stratificat se reconditioneaza iar parchetul laminat nu se poate reconditiona. Parchetul stratificat are nevoie de o atentie mai mare la intretinere. In functie de tipul de finisaj se aleg si produsele de intretinere. Parchetul laminat se intretine mult mai usor, doar prin spalare cu apa si detergent, aproape orice detergent. Parchetul laminat este usor de montat si ar trebui sa puteti instala singuri, intr-o singura zi, o camera.
Parchet laminat in baie sau bucatarie?
Raspunsul este ca se poate, dar doar un anumit tip de parchet, mai specific pentru ceea ce comercializam noi, modelele de la Egger, Aqua+. Acesta este un parchet cu rezistenta la umiditate.
Daca doriti sa decorati baia sau bucataria dumneavoastra cu parchet laminat, o puteti face cu acest parchet laminat. Nu este singurul model pe care il comercializam, avem unele modele cu aspect de piatra, marmura si diverse modele artistice. Reamintim ca montajul si prima intretinere efectuate corect sunt conditiile de baza pentru asigurarea “longevitatii” parchetului montat in sala de baie. Pentru o recomandare corecta, apelati la serviciul nostru de consultanta. Interesul nostru este satisfactia si multumirea alegerii dumneavoastra.

Ce inseamna servicii gratuite oferite?
Modul nostru de lucru este urmatorul: 1. alegeti online ce model va atrage, asa consultati si preturile si pozele atasate. 2. Veniti in magazin cu masuratorile camerelor, putem stabili telefonic si ora. 3. Vedeti ce modele ati ales sau alegeti, iar consilierul nostru va ca intocmi un deviz estimativ pentru costul lucrarii care urmeaza sa fie efectuata. 4. Urmatorul pas este semnarea contractului și achitarea unui avans de 10-20% din valoarea comenzii si apoi se va conveni si asupra zilei și orei la care urmeaza sa fie efectuat montajul parchetului laminat, in mod GRATUIT, sau transportul, dupa caz. 5. La finalizarea lucrărilor se va întocmi un deviz final (cu masuratorile exacte) pentru materialele consumate efectiv si se va achita restul de plata, scazandu-se avansul achitat. In functie de optiune, echipa de montaj va lua inapoi placile de parchet laminat ramase si/sau accesorii, evitandu-se astfel cumpararea inutila de materiale. 6. Va bucurati de achizitia dumneavoastra si stati fara griji, fiindca oferim garantie si suport (2, 5, 10 ani, in functie de model si producator).
Cum fac retur si cand? Dar transportul in ce conditii il oferiti?
Transportul este gratuit pentru Bucuresti si Ilfov. Pentru alte zone de livrare, se pot obtine informatii telefonic sau email – vedeti rubrica contact.
Returnarea produselor comandate poate fi solicitata doar pentru urmatoarele situatii:
A. Produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veti plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor
B. Daca produsul primit prezinta deteriorari vizibile in urma transportului efectuat de noi, costul inlocuirii fiind gratuit. Nu oferim returnare pentru produsele transportate de dumneavoastra.
C. Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de firma noastra.
D. Produsele care prezinta defecte in perioada de garantie vor putea fi returnate pe baza certificatul de garantie al produsului pe care il primiti automat la cumpararea bunului. Atentie, este necesar sa ne contactati si sa venim pentru o constatare, mai ales daca noi suntem cei care ne-am ocupat de montaj. In situatia in care montajul l-ati efectuat dumneavoastra, iar defectele au survenit in urma montarii defectuase exista posibilitatea ca returul sa nu fie posibil.
Care sunt modalitatile de plata acceptate?
Acceptăm plata cu OP, cu cardul bancar la sediul nostru sau in rate prin partenerii noștri bancari.